SİMİT 

Merhaba arkadaşlar , bugün sizlerle birlikte dışı çıtır çıtır içi yumuşacık simitler yapacağız. İlk önce birlikte malzemelerimize bakalım:

2 tatlı kaşığı kuru maya 

2 çay bardağı su

Yarım çay kaşığı toz şeker 

4 su bardağı un 

1 su bardağı oda sıcaklığında süt 

1 çay kaşığı tuz 

1 çay bardağı pekmez 

100 gram susam 

HAZIRLANIŞI: 

Mayamızı 1 çay bardağı ılık suda toz şekerle birlikte karıştıralım.Kabartalım.Unu geniş bir kaba alalım. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra kabaran mayamızı, tuzumuzu ve sütümüzü ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamına geldikten sonra üzerine bir havlu örtüp 30 dakika mayalanması için bekletelim. Diğer taraftan 1 çay bardağı su ile pekmezimizi derin bir kapta karıştıralım. Susamıda düz bir tabağa alalım. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp, şerit haline getirelim. Uçlarını iyice kapayıp, önce pekmezli suya sonra susama batıralım. Fırın kapıdı serilmiş fırın tepsisine yaptığımız simitleri tek tek dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında susamlar kızarana kadar pişirelim. 

Afiyet olsun…

Yorumlar

  1. Daha önce denemiştim çok güzel oluyor.Eminim sizin tarifinizdw güzeldir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder